Det ville seg ikke helt i søndagens kamp i Halden Ishall, og det endte med det andre tapet for helgen mot seriefavorittene Comet. Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Søndagens kamp startet akkurat like dårlig som lørdagens kamp gjorde med mål i mot allerede før det var spilt et minutt, og denne gangen ga aldri hjemmelaget fra seg ledelsen igjen. To ganger til måtte Peter Vincent Strøm plukke pucken ut av eget nett i løpet av de to første periodene, og hvor Nidaros hadde ledelsen inn i den tredje perioden lørdag var det Comet som hadde med seg en 3-0-ledelse inn i garderoben etter førti spilte minutter.

Fem minutter ut i den siste perioden tente Andreas Svedlund et lite håp om Nidaros-poeng da han omsatte en pasning fra Sivert Lehn Wannebo bak Comet-keeper Tuukka Smura, men det ble ikke mer enn det ene målet og Comet kunne i stedet øke ledelsen med to kjappe mål midtveis i den tredje perioden, og sørge for at sluttresultatet ble 1-5.

Ser man på skuddstatistikken fra helgens to kamper var det langt jevnere i søndagens kamp enn på lørdag, men effektiviteten var ikke der den måtte være for at Nidaros skulle få med seg poeng hjem fra Halden.

Det ble scoring for Andreas Svedlund, men det hjalp dessverre ikke på poengfangsten for laget. Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Målscorer Andreas Svedlund var fornøyd med å sette årets første puck i nettmaskene, men det betyr lite når man taper.

«Det er jo alltid gøy å score, og spesielt godt å få det første målet for sesongen unnagjort, men det betyr ikke så mye at jeg scorer om laget ikke vinner. Men jeg skal fortsette å score jeg slik at vi får flere muligheter til å vinne.»

Svensken likte deler av spillet i dagens kamp, men mener laget er for ujevnt foreløpig.

«Kampen i dag er som en berg- og dalbane. Vi har perioder hvor vi spiller bra, og har kontroll på kampen, men så kommer det noen mindre bra perioder hvor vi blir straffet hardt. Vi må bli flinkere til å bli jevnt gode i samtlige seksti minutter. Klarer vi det så skal vi bli tøffe å møte i år. Det skjer jo selvsagt alltid feil på isen til tider, men vi må klare å eliminere så mange som mulig av disse slik at det blir vanskeligere for motstanderen å score mål mot oss.» sier Svedlund til nidaroshockey.no fra bussen på vei hjem fra Halden.

Trener Ilya Dubkov føler laget fulgte planen før helgens kamper til en viss grad.

«Planen vår var å være solide defensivt, og ta mulighetene offensivt når de kom. Lørdag klarte vi dette fint i førti minutter, men kollapset litt i den tredje perioden. I dag kontrollerte Comet kampen stort sett hele veien og slapp oss ikke til noen kontringer i det hele tatt, og da ble det litt vanskeligere.»

Nidaros står da med null poeng etter sesongens to første kamper, men får muligheten til å reise kjerringa igjen allerede kommende helg når Grüner gjester Leangen Arena. Vi håper selvsagt så mange som mulig tar turen for å støtte gutta fra tribunen!