26

– Alltid moro å score foran et stort og bra publikum

– Alltid moro å score foran et stort og bra publikum

Sist helg spilte han, og scorte, i Leangen Ishall i bortelagets farger. Nå er Edvard (20) Nidarosspiller. Foto: Lars Rune Skaug

20 år gamle Edvard Dehli Gjøs scoret Furusets ene mål lørdag, og fikk seg også en scoring søndag da Oslolaget gjestet Trondheim sist helg. Etter kampene gikk turen hjem til østlandet hvor spillerne til Furuset fikk beskjed om at de sto fritt til å gå til andre klubber ettersom de ikke kom til å takke ja til en eventuell play-in. Nå tar han turen tilbake til Trondheim, men denne gangen for å ikle seg Nidaros-drakten. Edvard er en målfarlig løper med høyrefatning og et godt skudd som han viste frem sist helg, og er et kjærkomment tilskudd til laget.

Men hva mer er Edvard Dehli Gjøs? Vi tok en prat med han for å bli bedre kjent.

Først og fremst, hvem er Edvard utenfor isen?
– Det er litt vanskelig for meg å beskrive egentlig, men jeg er generelt en veldig rolig person utenfor isen.

Hva kan man så forvente PÅ isen?
– På isen er jeg en spiller som alltid gir alt for laget, og det er jo alltid moro å score foran et stort og bra publikum.

Det er jo ikke så lenge siden du var i Trondheim. Allerede sist helg var du på besøk med Furuset-drakt, og fikk også med deg et par mål. Hvordan opplevdes de kampene?
– Det var to tøffe kamper, vi møtte et bra lag og det var bra med trykk i hallen. I bunn og grunn var Nidaros det beste laget i de to kampene, rett og slett.

Flere spillere velger nå å forlate Furuset etter nyhetene denne uka, og det er jo selvsagt trist. Hva tenker du om muligheten til å komme til Trondheim, og det å kjempe om forlenging av sesongen?
– Jeg gleder meg virkelig til å spille viktige kamper. Det er utrolig gøy å kunne få være med Nidaros å kjempe om opprykk, jeg elsker rett og slett denne delen av sesongen.

Er det noen spillere i troppen du kjenner ekstra godt fra før?
– Anders Jonassen og Mathias Johansen har jeg jo spilt på lag med før, så kjenner de litt ekstra godt. Også har jeg møtt Johan Selnes, Sander Vedul og Lukas Tjore på diverse samlinger og med landslag.

Lørdag ble han kåret til Furusets beste spiller av en lokal jury i Leangen Ishall. Nå er han Nidarosspiller. Foto: Lars Rune Skaug

Hjelp Nidaros inn mot sluttspillet – Sjekk ut #SammenTilbake-spilleren

Anders Jonassen har bare gode ord å si om sin tidligere lagkamerat.
– Edvard er en god mann å ha både på og utenfor isen. Skikkelig fin fyr rett og slett. Så er han en lagspiller som gjør jobben, og produserer jo i tillegg offensivt. Vi fikk jo se sist helg at han blant annet har et meget godt skudd. Selv om han er ung (20 år web.red.) har han med seg erfaring, og var jo blant annet med å rykke opp med Lørenskog i fjor, så han vet hva det vi forhåpentligvis går inn i nå, går i. Jeg gleder meg til å få Edvard inn i laget.

Det er planlagt at Edvard møter laget på hotellet fredag kveld, og blir også å finne i kamptroppen i helgens kamper mot Ski i Ski Ishall.

Vi ønsker Edvard hjertelig velkommen til Trondheim, og ser frem til at han skal score mål i riktig retning i Leangen fremover.

Her kan du se målene til Edvard fra helgens kamper

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER