16.Mar 2017. Kvalikkamp i Leangen når Nidaros Hockey tar imot Manglerud Star.

Etter sesongen 2016/17

Etter sesongen 2016/17

Foto: Robert Magnussen // NidarosFoto

Den siste kvalikkampen i Halden gikk ikke helt som planlagt, og Nidaros må spille 1. divisjon også neste sesong, men det endrer ikke det faktum at 2016/17 har vært et løft for trøndersk hockey.

– Sesongen i år har vært en reise som nesten ikke kan beskrives for oss som har vært med i trøndersk hockey siden 80 tallet, det er første sesongen jeg har vært med på som har vært uten konflikter og negativitet. Sportslig har vi prestert langt over hva alle forventet, inkludert meg selv. Styret, spillere og støtteapparat har aldri fungert så bra sammen noen gang, og dette skal vi bygge videre på, sier Nidaros trener Jan Morten Dahl etter sesongslutt.

Første sesong i 1. divisjon for Nidaros endte med imponerende 25 seiere etter fulltid, fire av fem kamper ble vunnet i kamper med forlengelse eller straffer mens det kun ble seks tap i løpet av 36 seriekamper. Det gjorde at Nidaros toppet tabellen sju poeng foran Comet, ti poeng foran Ringerike og 13 poeng foran Hasle-Løren. Bergen, som av mange ble regnet som favoritt før seriestart havnet på femteplass, 18 poeng bak. Nidaros sine topp tre poengplukkere i seriespillet ble Inge Stokvik med 49 (28+21) poeng, Fredrik Linge med 48 (24+24) poeng og Andreas Svedlund med 45 (20+25) poeng.
I kvaliken fikk Nidaros med seg to seiere mot GET-ligalaget Kongsvinger og ett poeng etter uavgjort mot Comet på hjemmebane. I tillegg leverte gutta to gode kamper mot MS som vant kvaliken.

Nye målsetninger
Nidaros var i toppen av tabellen fra tidig i november og leverte en god og stabil sesong som ble kronet med en god kvalik, selv om det ikke holdt helt inn. – Jeg er veldig overrasket over hvor stabil vi har vært, jeg skjønte rundt juletider at vi hadde store muligheter å komme til kvaliken, sier Mortis. Og kvaliken trekkes frem som det store høydepunktet i jubelsesongen. – Høydepunktet må vel være kvaliken der vi matcher elitelagene og er så nære ved å klare opprykket, sier han.

Han innrømmer at målsettingen for neste sesong blir høyere. – Vi hadde ikke målsetting om opprykk denne sesongen, men vi skal gå for opprykk neste sesong og kommer til å gjøre flere tiltak rundt laget for å bli bedre som flere trenere, statistikk og lignende, sier Mortis. Han legger til at det er viktig å ikke være fornøyd for å bli bedre, og klubben jobber kontinuerlig med at alt av utstyr, arrangement, spillere og styret skal bli bedre. – Vi kan ikke styre hva de andre lagene gjør, vi kan kun forbedre oss selv sier Mortis og legger til at han regner med Nidaros blir et lag alle vil slå neste sesong, men at det kommer til å bli vanskelig.

Daglige henvendelser
Selv om det kun er snakk om dager siden sesongen var over har planleggingen av neste sesong startet, og Mortis sier jobben gutta legger ned i sommer blir viktig foran neste sesong. – Vi var det best trente laget denne sesongen, og det skal vi være neste sesong også. Vi skal trene godt i sommer og vi må forsterke spillerstallen skal vi komme videre. Vi har flere unge gutter som kommer til å ta nye steg neste sesong og vil få enda mer istid. Vi håper også at de eldste går på en ny sesong, sier han. Før og under denne sesongen har Nidaros jobbet hardt med å samle trønderne i Nidaros, og den jobben fortsetter. – Vi jobber med å få hjem noen trøndere, i tillegg får vi daglig meldinger og telefoner fra spillere og agenter om at de ønsker å spille for oss. Jeg vil ha en spillertropp som er sammensatt av unge sultene, eldre med erfaring og utenlandske med kvalitet, som viktigst av alt, går godt sammen i garderoben og på isen. Hvis de ikke gjør det er de ikke villige til å blø for hverandre, sier Nidarostreneren. Og det er det som har vært en av de største suksessfaktorene til Nidaros denne sesongen.

Imponerende sluttspill av de yngre lagene
I tillegg til den fantastiske sesongen i 1. divisjon har også de yngre lagene gjort sakene sine bra. Nidaros U16 fikk ingen topplassering i serien, men da det denne helgen ble spilt Forbundscup i Leangen gjorde guttene sakene sine bra. De gikk ubeseiret gjennom de innledende kampene, knuste Stavanger i semifinalen og møtte seriemester Vålerenga i finalen. Der endte det dessverre med tap, men gutta tok med seg 2. plassen etter en meget god helg. Også U18-laget til Nidaros leverte bra da de spilte sluttspill. Etter 8. plass i serien møtte de seriemester Vålerenga i kvartfinalene, etter seier i kamp to og tre gikk de videre til semifinale. Der møtte de serie-toer Lillehammer, etter en sterk seier i første kamp glapp det helt på slutten i de to siste, men gutta imponerte alle med godt spill og viste oss at trøndersk hockey har mye bra i vente.

Vi ønsker å takke alle som har stilt opp for å støtte trøndersk hockey denne sesongen, både sponsorer, frivillige og ikke minst vårt fantastiske publikum. Vi gleder oss allerede til å ta fatt på en ny sesong sammen med dere – Trøndersk hockey skal tilbake i eliten!

 

 

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER