Eetu Moberg gikk poengløs av isen forrige helg mot Lørenskog. Det gjorde han og lagkameratene virkelig noe med i helgens kamper mot Furuset. (Foto: Elisabeth Almhjell)

Etter null poeng på to vanskelige bortekamper sist helg var det klart for trippeloppgjør mot tabelljumbo Furuset i helgen, og gutta gjorde jobben og vel så det ved å sikre seg ni av ni mulige poeng på disse tre kampene. Anført av den lokale juvelen Daniel Vestavik Hofstad og finske Eetu Moberg, som begge sto for åtte målpoeng hver i helgens kamper, ble det tre komfortable seire med høydepunktet satt på søndag med hele 7-0 på resultattavla.

Men det var ikke bare målsnikene som imponerte denne helgen. Helt bakerst fikk Isac Eriksson muligheten til å vise seg frem i både lørdag- og søndagskampene, og gjorde dette med bravur da han stoppet 51 av 54 skudd som kom i mot. Blant disse ble alle 26 skuddene som ble avfyrt mot han søndag reddet, og han noterte seg med det for hjemmelagets første «shutout» for sesongen.

Andreas Dahl debuterte med både assist og mål i helgen. Foto: Elisabeth Almhjell

I tillegg til Eriksson viste en del av unggutta seg frem, og 17 år gamle Andreas Dahl fikk sin A-lagsdebut på lørdag. Dette kronet han med å sikre seg sitt første målpoeng i form av en assist, før han i søndagskampen like greit leverte sitt første mål også da han styrte inn et skudd fra rekkekamerat Tord Brekke Fagerli. Sammen med Mathias Eilertsen Jonassen utgjorde disse en fjerderekke det til tider lukta svidd av i Leangen i helgen, og trener Ilya Dubkov var godt fornøyd med oppvisningen.

«I helgen leverer alle som de skal, og det var tre solide lagseire. Lagets beste spillere sto frem og viste vei, og unggutta fulgte godt etter med solide bidrag. Også viser vi i tillegg at vi har to meget gode keepere bakerst.»

For helt bakerst sto som nevnt Isac Eriksson i helgens to siste kamper etter å ha kun fått muligheten i én kamp tidligere i sesongen. Planen var i utgangspunktet at de skulle stå en kamp hver fredag og lørdag, før avgjørelsen ble tatt søndag morgen om at Eriksson skulle få en kamp til. Denne muligheten grep den svenske unggutten med begge hender, bokstavelig talt. Og søndag kveld var det en meget fornøyd sisteskanse som tok en prat med oss.

«Det var utrolig gøy å stå i kamp igjen, også er det jo ekstra moro å holde nullen selvsagt.»

Isac Eriksson hadde to meget gode kamper i Nidarosmålet i helgen. Foto: Elisabeth Almhjell

På spørsmål om han forventer å få flere muligheter etter denne oppvisningen svarer han nøkternt som bare han kan.

«Jeg skal bare fortsette å kjempe på trening og gjøre mitt beste for å få muligheten igjen.»

En annen som var godt fornøyd etter helgen var debutant Andreas Dahl, men det er en ordknapp nykommer som nettopp fikk sine to første poeng for A-laget.

«Det var jo selvsagt moro, og denne helgen har vært ekstremt lærerik for meg. Det er jo ikke komme bort fra at det frister til gjentagelse selvsagt!» sier en rolig Dahl etter søndagens kamp.

SKADEOPPDATERING
Til tross for en overlegen seier søndag ble de snaut fem hundre tilskuerne som hadde funnet veien til hallen vitne til et aldri så lite overfall på slutten av kampen. Frustrerte Furuset-spillere lot frustrasjonen sin gå utover hjemmelagets spillere, og verst gikk det utover unggutten Tord Brekke Fagerli som fikk noe som kun kan karakteriseres som et baseball-slag mot ankelen kun tyve sekunder før kampen var over.

Søndag kveld gjør det fortsatt vondt og ankelen er hoven, men det går bedre enn det gjorde umiddelbart. Det er ikke ventet at han er ute i betydelig tid.

Med helgens ni poeng klatrer Nidaros helt opp i ryggen på neste motstander Haugesund på fjerdeplass med 25 poeng, samtidig som man har sikret seg et 10 poengs forsprang ned til Gjøvik på sjette. Nå blir det to uker med trening før turen går vestover til nok en trippelhelg mot nevnte Haugesund Seagulls.

Statistikk fra fredagskampen
Statistikk fra lørdagskampen
Statistikk fra søndagskampen

NB! Gledelig er det også å nevne at U18-laget tok turen ned til Asker på lørdag og sikret seg sesongen første seier i møtet med Frisk Asker.