38

Full pott mot Lørenskog

Full pott mot Lørenskog

Det ble seks av seks mulige poeng i helgens to oppgjør mot Lørenskog. Foto: Lars Rune Skaug

Etter en litt skuffende åpningshelg mot Bergen poengmessig var gutta skjerpet, og klar til dobbeltoppgjør mot Lørenskog som er ventet å kjempe i toppen av divisjonen. Storseier på lørdag og sliteseier på søndag (med god hjelp av en vegg bakerst) var sluttresultatet etter helgens oppgjør, og plutselig ser ting langt lysere ut om man tar en titt på tabellen.

Assistenttrener Kenneth Madsø var godt fornøyd med seks poeng. Her fra kampene mot Norges U20-landslag tidligere i sesongen. Foto: Hockey 4You

Endelig gode poeng

Men laget har selvsagt spilt kun fire kamper så langt, og sesongen er lang slik at det gjenstår mye jobb. Assistenttrener Kenneth Madsø er likevel fornøyd med å endelig få i gang poengkontoen for alvor.

«På lørdag får vi kampen inn i riktig spor og dominerer Lørenskog i 5 mot 5. før kampen var vi bevisste på valgene vi skulle gjøre med puck, slik at Lørenskog ikke fikk noe gratis. Vi spilte kampen etter gameplan selv om det snublet seg til litt i 2. periode med mange utvisninger. Før 3. periode var vi veldig bevisste på at vi måtte ta igjen momentumet i kampen. Hadde vi latt Lørenskog fått styre de første minuttene i denne perioden hadde det blitt tøft. Tross en grufull 2 periode klarer gutta å mobilisere og ta tak i kampen fra første dropp i perioden.

Søndag er vi litt tilbake til kampene mot Bergen. Vi gjør for grove feil med og uten puck som gjør at Lørenskog i stor grad får kampen i sin hånd. Vi klarer egentlig aldri å ta igjen momentumet Lørenskog skapte i starten noe som gjør at de styrer stort sett hele kampen. Heldigvis har vi et meget effektivt overtallsspill samt godt undertallsspill. Dette kombinert med en meget bra match av Alexander gjør at vi tilslutt vinner.» oppsummerer Madsø til nidaroshockey.no

Stengte buret

For på søndag var nemlig lagets bakerste mann Alexander Johansson i det umulige hjørnet. Lørenskog sendte i vei 46 skudd i hans retning, og svensken stoppet samtlige.

«Alexander holder oss inne i kampen gjennom 60 minutter. Han er enormt god fra start til slutt. Men det er jo også en grunn til at vi hentet han hit. Vi vet hva vi får, og han vet hva vi «forventer» av han. Det er ingen tvil om at han kommer til å bli viktig for oss fremover.» fortsetter assistenttreneren.

En annen som imponerte mange denne helgen var 19 år gamle Amund Midtdal. Trønderen som kom hjem fra Lillehammer til årets sesong har spilt godt i oppkjøringen, og har også fått spille alle fire kampene så langt i sesongen. I helgen var han i tillegg flyttet opp i rekke med veteranene Jordan George og David Hallström.

«Amund ble satt i rekke med David og Jordan for å skape rom og tid for disse gutta, og dette synes vi han klarte bra – spesielt på lørdag.» avslutter Madsø.

Anders Jonassen var tilbake i Leangen Arena hvor han også fikk hilse på gamle kjente.

Skulle gjerne vært i Trondheim

Årvåkne tilskuere kunne dra kjensel på Lørenskogs spiller nummer 91 i helgens oppgjør. Anders Jonassen signerte før helgen kontrakt med Lørenskog, fikk sine første kamper for klubben, og lørdag scoret han også ett av lagets fire mål. Selv om han syntes det var gøy å spille legger han ikke skjul på at han gjerne skulle spilt for Nidaros om det hadde latt seg gjøre.

«Selv om det ble et litt stygt tap resultatmessig på lørdag var det moro å spille i Leangen igjen, og jeg liker jo alltid å spille hockeykamper. Jeg har jo fått noen kommentarer på at jeg spilte i feil drakt, og det forstår jeg naturlig nok. Jeg skulle veldig gjerne kommet hjem til Trondheim og ikledd meg Nidaros-drakten igjen, men studiene lot ikke flytte på seg, og de må jeg prioritere.» sier en alltid smørblid Jonassen etter lørdagens oppgjør.

Vi håper å se Jonassen tilbake i Nidarosdrakten i fremtiden, men for nå får han nøye seg med null poeng tilbake til østlandet.

Til helgen reiser laget i den retningen hvor dobbeltoppgjør mot tabelljumbo Hasle-Løren venter på andre siden av isen. Neste hjemmekamper er toppoppgjør mot Comet i Leangen Arena 8. og 9. oktober.

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER