braaten_sigve

God poengfangst på vestlandet

God poengfangst på vestlandet

Det ble seks av ni mulige poeng i helgens tre kamper mot Haugesund. Flest målpoeng av alle var det kaptein Sigve Bråten som plukket. (Arkivfoto: Elisabeth Almhjell)

For andre kamphelg på rad sto det tre kamper på tre dager på planen da laget reiste til vestlandet for møter med tabellnabo Haugesund Seagulls. Poengfangsten ble solid, og med det rykket Nidaros også fra vestlendingene i kampen om fjerdeplassen på tabellen, og ser derfor videre oppover.

Selv om det ble tap i kampen lørdag var det en solid bortehelg fra våre gutter med 7-3 seier fredag og 6-2 seier søndag, og trener Ilya Dubkov var godt fornøyd med innsatsen også i lørdagens oppgjør.

«Gutta viser god arbeidsmoral gjennom hele helgen, og jeg synes lørdagens resultat lyver. Det var absolutt ingen 6-0 kamp, og det viser jo også skuddstatistikken (43-21 fordel Nidaros web.red.) selv om den ikke er fasiten selvsagt. Det er godt å se at andre «stepper opp» når enkelte sliter litt med sitt spill. Det er med på å gjøre oss til et godt lag som vi har bevist gjentatte ganger denne sesongen.»

Det ble tungt med tre kamper på tre dager, men erfarne Thomas Wiig leverte fortsatt godt nok til å motta arbeidsjern-vesten søndag!

Med 5-kampers serie er det enkelte helger denne sesongen hvor Nidaros må spille tre kamper på tre dager. Det gjorde de forrige serierunde hjemme mot Furuset, og nå igjen denne helgen mot Haugesund. Dette er i hovedsak for å spare klubbene økonomisk da det koster litt å reise for å spille kun én kamp. Veteranen Thomas Wiig er glad for at det nå kun gjenstår én trippelhelg denne sesongen, borte mot Tønsberg i slutten av desember.

«Det kjennes jo selvsagt på kroppen at det spilles mye kamper, og for meg som begynner å bli litt mer erfaren enn de andre kjennes det jo kanskje litt ekstra godt. Men slik det endte i helgen nå med god poengfangst er det verdt det. Det hadde vært vesentlig tyngre å spille tre kamper på tre dager om alle resultatene ble som på lørdag, for å si det sånn. Nå håper jeg bare treningene den kommende uka blir litt roligere av hensyn til helgens kamper» ler Nidaros’ assisterende kaptein.

Det ønskes blir rimelig blankt avvist av trener Dubkov.

«Nei» – er det kontante svaret vi får da vi spør om det blir litt lettere treninger fremover.

KJENTMANN I STRIPER
Haugesund Seagulls ble stiftet som klubb i 2009, og dette er debutsesongen dems i førstedivisjon. Det gjør selvsagt at det er utfordringer på flere plan, og blant annet på dommersiden må det ofte hentes inn hjelp utenfra til å dømme førstedivisjonskampene. Denne helgen var det Marius Larsen som hadde fått oppdraget fra Norges Ishockeyforbund å dømme de tre kampene, og han er godt kjent med Nidaros-hockeyen da han jevnlig er fast inventar i den stripete drakten på isen i Leangen. Og selv om det ikke bød på store problemer, tenker han selv det ikke er ideelt å dømme de samme lagene tre kamper på rad.

«Det er jo ikke perfekt at samme dommer, eller dommertrio for den saks skyld, dømmer alle tre kampene en helg, men enkelte ganger må man gjøre det som er best både økonomisk og praktisk sett. Det var nok rimelig tilfeldig at jeg ble spurt om å dømme akkurat i helgen da Nidaros var motstander, men det gjør jo at jeg har gratis skyss til flyplassen i det minste.» smiler Larsen da vi snakker med han etter kampen.

Nå venter en uke med trening før turen går sørover igjen med muligheter for revansje mot to lag vi ikke har klart å ta poeng fra enda denne sesongen. Lørdag venter kamp i Lørenskog Ishall, og søndag går turen til Halden for årets tredje møte med Comet. Da har laget forhåpentligvis også tilbake spillere som Sander Valde og Håvard Haugen Aune som måtte stå over helgens oppgjør grunnet jobb.

Kampstatistikk fredag
Kampstatistikk lørdag
Kampstatistikk søndag

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER