2018_08_08_eetu_moberg_fps-5

– Håper å se mange i hallen

– Håper å se mange i hallen

Han har spilt hockey i hjemlandet i hele sin karriere. Nå tar finske Eetu Moberg turen til Trondheim og Nidaros for nye eventyr. (Foto: Timo Savela)

24 år gamle Eetu Moberg har de siste årene spilt for FPS (Forssan Palloseura) i hjembyen Forssa, og nå tar han altså turen til Trondheim for å utvikle seg videre, og studere. For når Eetu ikke spiller ishockey studerer han innen bedriftsøkonomi og ledelse. Etter mange år som både assisterende kaptein og kaptein på de fleste lagene han har spilt er det rimelig å tro at lederegenskapene i alle fall er på plass.

Men hvorfor ta turen fra finsk hockey, hvor ishockey er så mye større enn det er i Norge?

«Jeg ønsket nye utfordringer, og når Trondheim og Nidaros ble et alternativ passet det godt sammen med utdanningen min. I tillegg fikk jeg et veldig godt inntrykk etter å ha snakket med Coach Dubkov. Det gjorde valget mitt enkelt. Jeg ser på dette som riktig arena for meg å utvikle meg videre.» sier Eetu Moberg til nidaroshockey.no

Eetu Moberg kommer fra kapteinsrolle i FPS. Foto: Timo Savela

Men Eetu ønsker ikke bare å utvikle seg selv. Han ønsker også å bidra på isen til at laget skal vinne kamper.

«Jeg er nok ingen magiker på isen som gjør det helt ekstraordniære, men jeg jobber hardt begge veier, og håper på den måten til å bidra både scoringer fremover på banen og hindre scoringer mot.»

Til tross for at han har vært kaptein i flere sesonger, er han forsiktig med å kalle seg selv en ledertype. Han er tross alt 24 år, og helt fersk i nytt lag, i ny liga, i nytt land, men det betyr ikke at han sitter stille i et hjørne.

«Jeg vil nok komme til å si meningen min, og bidra til at stemningen i laget er god. Det er ekstremt viktig med en god lagmoral i hockey, og der vil jeg si jeg er en bidragsyter.» sier en fokusert Eetu.

Til slutt vil han komme med en oppfordring til supporterne:

«Jeg håper dere får masse å juble for den kommende sesongen, og at det kommer mange å ser på oss. Vi skal gjøre det vi kan for å vise underholdende hockey. Vi sees i hallen!»

Du kan følge Eetu på både Instagram og Twitter, samt lese mer om statistikken hans på Eliteprospects.

Velkommen til Trondheim og Nidaros, Eetu!

Med signeringen av Eetu er nå spillerstallen for 2019/2020-sesongen komplett, og trener Ilya Dubkov er fornøyd med det han har.

«Laget er yngre enn det var i fjor, men de yngre gutta har også tatt et steg videre så jeg har god tro på at vi skal bite godt fra oss denne sesongen. Det er jo selvsagt vanskelig å vite før vi har sett noen av de andre lagene og vet hvor vi står, men jeg har trua på at gutta leverer», sier en optimistisk Dubkov.

SISTE NYTT

– Føler meg som hjemme

LES MER

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER