Hockey mot kreft

Hockey Mot Kreft og magiske øyeblikk

Hockey Mot Kreft og magiske øyeblikk

Da Nidaros fikk med seg seks poeng hjem fra Gjøvik forrige helg var det med en helt spesiell supporter på tribunen, og for han var dette et av de magiske øyeblikkene.

Espen Markovic er en av alt for mange unge som har fått diagnosen kreft. Åtte år gammel fikk han MDS, en form for leukemi, og har blant annet vært gjennom en stamcelletransplantasjon.
I etterkant har han slitt med ulike komplikasjoner, men det stopper ikke Espen fra å være en av Nidaros sine mest trofaste supportere.

Da Espen var innlagt på sykehuset tidligere i vinter fikk han besøk av Nidarosspillerne Niklas Unger Nilsen og Arnt Gullikstad, de hadde med en Nidaros-drakt og spurte om han ville være med laget på en bortekamp. – Han svarte ja, og forrige helg var Espen, storebror Håkon og pappa Egil med Nidaros til Gjøvik.

Espen er en trofast Nidarossupporter og har fulgt trønderhockeyen i alle kamper siden 2012. Da ble det også arrangert bamsekamp i samarbeid med Hockey mot Kreft, og det var starten på hans interesse for hockey. – Hockey har selvfølgelig gjort mye for vår motivasjon og stå-på-vilje. Det er kjempeartig og få muligheten til å være med på bortetur og vi storkoser oss, det er et magisk øyeblikk, sier han.

– Og magiske øyeblikk er nettopp det Hockey mot Kreft vil være med å skape.
Rune Jonsdal startet opp organisasjonen i 2010 som et stunt før «den store styrkeprøven», og siden den gang har flere hockeyprofiler, blant annet vår egen Niklas Unger Nilsen syklet Trondheim – Oslo og bidratt til å samle inn penger. De siste årene har de utvidet, og Hockey mot Kreft har samarbeid med flere klubber i hockey Norge –  en av dem er Nidaros. Søndag arrangerer Nidaros bamsekamp, noe som har blitt en årlig tradisjon for mange lag i Norge. Når hjemmelaget scorer sitt første mål kaster publikum bamsene ut på isen, de samles så inn og deles ut til barnekreftavdelingen på St. Olavs Hospital i Trondheim. Alt overskudd fra slike arrangementer og andre midler Hockey mot Kreft får inn går til å gi syke barn, og deres pårørende en bedre hverdag.

Vi er utrolig heldige som har så trofaste supportere som Espen og hans familie, og ikke minst som har Hockey Mot Kreft som gir Espen og mange andre syke verdens beste medisin i disse magiske øyeblikkene.

SISTE NYTT

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER

Lisens og styreinfo

LES MER