selnes_fotolars

Idrettsstipend utdeles Johan Selnes

Idrettsstipend utdeles Johan Selnes

19 år gamle Johan Tørres Selnes er tildelt idrettsstipend fra Trondheim kommune. Foto: Lars Rune Skaug

Trondheim kommune deler hvert år ut idrettsstipend på kroner 50.000 til to gutter og to jenter i alderen 15-22 år som er medlem i idrettslag/-organisasjoner i Trondheim. Stipendet blir gitt til ungdommer som har vist gode prestasjoner, og som synes å ha gode utviklingsmuligheter. I år ble vår unge landslagsback Johan Selnes valgt som en av de to guttene til å motta stipendet.

Du kan lese mer om idrettsstipendet her.

Vi har jo sett hvor god han er

«Dette er jo helt klart stort for Johan, men også et bevis for oss i klubben av det gjøres riktige ting på alle nivå. Johan har vært i klubben siden han begynte med juniorhockey, og vi har jo alle sett hvor god han er blitt, og kommer til å bli.» sier nestleder i Nidaros Hockey, Roger Harli.

Grunnlaget ble lagt i Dalgård Ishall og spill for Astor Ishockeyklubb, men som Harli nevner har han vært i Nidaros fra og med U16-nivå, hvor han debuterte som 14-åring. Hovedpersonen selv er selvsagt godt fornøyd med å bli tildelt stipendet.

«Det er jo selvsagt moro å få et slikt stipend. Jeg hadde egentlig ikke tenkt så mye på dette, men når Roger (Harli) tipset meg om det så tenkte jeg det var verdt å prøve i alle fall.» sier Johan Tørres Selnes til nidaroshockey.no

Johan Tørres Selnes ble i år tildelt idrettsstipendet fra Trondheim kommune. Foto: VinnVinn Reklame

Brukes fornuftig

Og det skulle vise seg å være riktig så lurt. Nå mottar altså Selnes stipendet på 50.000 kroner på den offisielle utdelingen fredag 4. november, men han har enda ikke hørt noe om begrunnelsen for hvorfor han ble valgt, eller hvor vanlig det er at ishockeyspillere får dette stipendet.

«Nei, jeg har ikke hørt noe enda, men det kan jo hende jeg får det på utdelingen tenker jeg. Utover det så må jeg jo innrømme at jeg ikke har fulgt det så tett at jeg vet noe særlig om det, men jeg tenker jo kanskje vi hadde hørt litt mer om det i hockeymiljøet om det var en vanlig ting i alle fall.» sier unggutten.

Og hva skal stipendet brukes til?

«Det blir nok mest på utstyr og køller rett og slett. I tillegg til noe så enkelt som å komme seg til og fra hallen til trening og kamper. Det koster litt i lengden det også.»

Flere yngre talenter i laget

Hva om han skulle få velge én lagkamerat til å få prisen sammen med han, hvem ville han da ha valgt?

«Det er flere yngre talenter på laget akkurat nå som hadde fortjent et slikt stipend. Skulle jeg nominert noen hadde det nok blitt backkollega Sander Vedul-Kjelsås.» avslutter 19-åringen.

Vi gratulerer Johan så masse med stipendet, og håper det vil hjelpe han til å gjøre satsningen enda lettere.

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER