braylon_shmyr_Sebastian_Sternemann-FUNKE_Foto_Services

– Jeg liker å score mål

– Jeg liker å score mål

Braylon Shmyr (26) har signert for Nidaros Hockey. Foto: Sebastian Sternemann / FUNKE Foto Services

26 år gamle Braylon kommer fra spill i tyske Herner sist sesong, og har også en fortid i blant annet Östersund, hvor han for øyeblikket bor sammen med sin kjæreste og nyfødte sønn, bak seg, samt tre kamper fra AHL. Den kommende sesongen skal han gjøre en mengde målpoeng for Nidaros Hockey. Med 61 poeng på 56 kamper sist sesong er det lov å ha forventninger til produksjon også i Trondheim.

Men hvem er Braylon Shmyr?

«Jeg ble født i Vancouver, Canada, og nå bor jeg i Östersund sammen med min kjæreste og nyfødste sønn. Når jeg ikke spiller hockey liker jeg meg utendørs og alt av aktiviteter som turgåing, sykling og rulleskøyter for eksempel, og jeg sier aldri neitakk til en tur til en innsjø med venner og familie.» sier en veldig jordnær canadier til nidaroshockey.no

Og hvorfor ble det Trondheim og Nidaros nå?

«Jeg har aldri vært i Norge, også hørte jeg at det er et vakkert land, og Trondheim er en fin by med et lag som har masse potensiale, og det ønsker jeg virkelig å være en del av.»

Det er naturligvis ikke mange som kjenner til Shmyr fra før, så da må vi jo selvsagt spørre hva vi kan forvente av han på isen, og svaret gir oss helt klart forventninger til underholdning i Leangen Ishall den kommende sesongen.

«Jeg liker å bruke farten min til min fordel, så det får dere nok se mye av. Så liker jeg å gjøre unike kreative ting, og å score mål! Om jeg skulle sammenligne spillestilen min med en NHL-spiller måtte det bli Johnny Gaudreau.» sier han med et stort smil.

Spilt med mange stjerner

Opp gjennom årene som hockeyspiller har han spilt med en rekke spillere som er blitt større stjerner i blant annet NHL. Keeperduoen til den ferske Stanley Cup-vinneren Vegas Golden Knights, Adin Hill og Logan Thompson, og Montreal Canadiens Kirby Dach er noen av disse, men for Braylon er det en spiller som skiller seg ut.

«Jeg spilte med Matthew Barzal da jeg var yngre, og han har vært svært god gjennom hele karrieren sin.»

Når det kommer til Nidaros som klubb er kjennskapen noe mindre, men en mann på laget har han snakket mye med allerede.

«Jeg har snakket ganske mye med Jordan George, og han har gitt meg noen gode detaljer om Trondheim. Jeg ser virkelig frem til å være lagkameraten hans den kommende sesongen.» sier canadieren.

Nå gleder han seg veldig til å komme i gang og ikle seg Nidaros-drakten. Han er tydelig på at dette er året klubben skal rykke opp, og han gleder seg til å se Leangen-publikummet på nært hold!

Sportssjef Martin Jansson er selvsagt meget godt fornøyd med å få Braylon på plass.

«Han er en klassespiller som garantert kommer til å gjøre mange målpoeng for oss. Han har en fart og en kreativitet som skal gjøre at mange lag skal slite med å håndtere han. Det er også noe eget med innstillingen til canadiere i hockeyen. De har en helt egen vilje til å virkelig vinne, og den innstillingen må vi ha om vi skal ta det neste steget.» sier en strålende blid svenske.

Er du klar for å se fyrverkerihockey fra Braylon og resten av gutta?

KJØP SESONGKORT I DAG!

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER