Adam (20) kommer til Trondheim for å ta opp kampen med Peter om keeperplassen. Foto: Pucksnack.com

I de siste årene har Peter Vincent Strøm vært det soleklare førstevalget mellom stengene til Nidaros. Valget har vært såpass klart at det ikke er blitt veldig mange kamper på andrekeeperen, men det ønsker 20 år gamle Adam Lindholm å gjøre noe med når han nå ankommer Trondheim denne sesongen. Men hvem er Adam?

«Jeg er en person alltid er glad, positiv og som liker å finne nye ting å gjøre. Jeg liker å trene, spille litt padel og gjerne fiske litt på fritiden min. Har hørt det mye bra fiskemuligheter i Trondheim, og det er jo ekstra positivt!» sier den smørblide svensken til nidaroshockey.no

Men hvordan går man fra spill i Sverige til Nidaros Hockey?

«Først og fremst fikk jeg et tips om at Nidaros er en bra klubb for å utvikle seg som målvakt. Etter at jeg hadde kontakt med Martin Jansson (sportslig leder web.red.), og fikk høre litt mer om klubben så kjentes det helt rett for meg. I ettertid har jeg jo også hørt at Trondheim er en veldig fin by, og det er jo et pluss.»

Men hvordan er Adam Lindholm på isen?

«Jeg vil vel karakterisere meg som rolig og behersket med god spilleforståelse, og dette hjelper meg til å være i riktig posisjon uten å overposisjonere meg. Jeg liker å konkurrere og utfordringer er det som får meg til å utvikles. Jeg ser opp til målvakter som spiller med stor selvsikkerhet og er hundre prosent sikre på eget spill, litt som Carey Price i Montreal Canadiens.»

Adam har de siste sesongene spilt på juniorlagene til Vita Hästen, og sist sesong trente han også store deler av sesongen med A-laget som holder til i Hockeyallsvenskan, noe som ga han verdifull erfaring.

«Å få trene med A-laget til Vita Hästen har virkelig hjulpet utviklingen min i forhold til å bli en kjappere målvakt. Det er et høyere nivå i allsvenskan, og spillerne er ofte smartere som igjen gjør at jeg må ta avgjørelser mye kjappere.» sier Adam.

Med Peter Strøm som det soleklare førstevalget de siste årene er Adam klar på at det blir en kamp om å vokte buret i Nidaros, og den kampen er han klar for.

«Jeg har hørt Peter er en bra målvakt, og at han har vært førstekeeper i flere sesonger. Jeg ser inget annet enn positivt på at det er kamp om keeperplassen. Det gjør oss begge bedre å konkurrere hver eneste dag.» avslutter svensken som gleder seg til å representere Nidaros Hockey, og er klar på at han tror det blir et bra år!

Martin Jansson har som vanlig vært sterkt delaktig i jobben med å skaffe Adam Lindholm til klubben gjennom sine kontakter i Sverige. Han gleder seg til å følge kampen mellom Adam og Peter på keeperplass.

«Vi fikk veldig gode anbefalinger på Adam, og å kunne ha to keepere som kan kjempe om å starte hver eneste kamp er bra for alle parter. Spesielt for oss som spiller to, og enkelte ganger tre, kamper på en helg. Da er det viktig med to solide keepere, og Adam vil være med å gi Peter konkurranse på trening hver dag, så får det bli opp til Henrik (Sahlin, hovedtrener) å avgjøre hvem som skal stå fra kamp til kamp.» sier Jansson til nidaroshockey.no

Vi ønsker Adam velkommen til klubben, og gleder oss til han kommer til byen!

Flere nyheter

Tilbake til forsiden

Norge U20 vs Nidaros

PosLagGPPTS
100
100
100
100
100
100
100
100

SAMARBEIDSPARTNERE