b_solheim_H4Y

Sondre og Bård med A-lagskontrakt

Sondre og Bård med A-lagskontrakt

Sondre (20) og Bård (17) har grepet muligheten med begge hender. Foto: Hockey 4 You

De startet begge sesongen uten seniorkontrakt og den ene var i tillegg klar på at han skulle i militæret, men nå har begge to grepet muligheten de har fått så langt, og signert A-lagskontrakt.

Krogh_BB
Sondre Krogh ble kåret til lagets beste
spiller mot Ski tidligere i sesongen.
Foto: FotoLars

Sondre Krogh hadde lagt skøytene på hylla før sesongen, og var klar for å starte på et eventyr i militæret. Planene ble endret da lysten på hockey ble for stor, og han har levert såpass godt den sportslige ledelsen i klubben ønsker å ha han med fast fremover. Den 20 år gamle løperen karakteriseres av sportssjef Martin Jansson som en av de aller raskeste spillerne i hele landet, og har tatt store steg denne sesongen. Kroghs kontrakt gjelder i første omgang ut sesongen.

Stortalent med toårskontrakt

17 år gamle Bård Valstad Solheim regnes av flere som det største hockeytalentet fra Trondheim på lang tid, og han har nå blitt belønnet etter sitt gode spill denne sesongen med en kontrakt som varer ut 2024/2025-sesongen. Den unge backen går til daglig på andreåret for spisset toppidrett ishockey på Strinda Videregående skole hvor han trives godt, og det er stort sett hockey det går i om dagene.

«Jeg driver ikke med så mye annet om dagen enn hockey egentlig. Det er der interessen ligger, og da blir det fort det det går i.» sier han til nidaroshockey.no

Utenfor isen ser han på seg selv om en jordnær og sosial type, og dette bekreftes også når vi snakker med hans lagkamerater.

b_solheim_H4Y
Er Bård Valstad Solheim «den neste store»
i Trøndersk hockey? Foto: Hockey4You

På isen er han ekstremt rolig og sikker med pucken på tross av sin unge alder samtidig som han tør å utfordre. Dette er selvsagt blitt lagt merke til både av trenerapparatet og medspillere. Jordan George har blant annet uttalt at han tror Bård blir «den neste store» fra trøndersk hockey. Selv tar 17-åringen akkurat det med knusende ro.

«Det er jo selvsagt gøy å høre, men jeg tenker ikke så mye over det og føler heller ikke noe særlig press på det. Jeg spiller hockey for å ha det gøy, og akkurat nå elsker jeg det.» sier han beskjedent.

To unggutter og en svensk poengsnik

Som du kunne lese om hos nettstedet Hockey4You i går, har vi også signert 23 år gamle Anton Holmberg fra svensk hockey. Holmberg har imponerende tall å vise fra tiden i Sverige, og spenningen nå blir om han kan fortsette produksjonen på andre siden av grensen. Sportssjef Martin Jansson er svært glad for å ha både Holmberg og de to unggutta signert til kontrakt.

Anton Holmberg skal forhåpentligvis
bøtte inn mål for Nidaros Hockey.
Foto: Oliver Åström

«Anton kan bli veldig god for oss. Her har vi muligens funnet en uslepen diamant vil jeg tørre å påstå, men så gjenstår det selvsagt å se hvordan han tar overgangen til norsk ishockey. Det vet man jo aldri, men jeg må innrømme at vi sitter med en godfølelse på denne. I tillegg vet vi jo at vi får det vi ønsker med Sondre og Bård. Begge to har tatt lange steg i år, og vi følte det var på sin plass å belønne dem med A-lagskontrakt.» sier Jansson.

Alle tre er klare når laget endelig skal spille kamp igjen etter en lengre pause, førstkommende lørdag borte mot Furuset.

Ønsker du å se de i levende live anbefaler vi å ta turen til Leangen Ishall onsdag 6. desember. Da kommer Gjøvik på besøk, og vi arrangerer Bamsekamp.

bamsekampen_nidaros_1920x1080

SISTE NYTT

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER

Velkommen på laget, SPOR

LES MER