24116546_10214668373000699_1516434203_o

– Vi blir nok en joker

– Vi blir nok en joker

Han har vært selve symbolet på trøndersk hockey i en årrekke, og nå er han klar for nok en sesong i Nidaros-drakta.

Med 48 poeng på 32 kamper sist sesong var han blant de beste poengplukkerne i hele ligaen. Nå er Dag-Morten Wehn klar for å sanke flere poeng for Nidaros.

Hølondingen har en lang hockeykarriere bak seg, og med nesten seks hundre kamper i den øverste divisjonen i Norge er det lite tvil om at rutinen han tilbringer laget er svært verdifull. Men det er ikke bare bare å finne motivasjon til å spille ishockey når kalenderen viser at man er blitt 33 år, og man har familie og jobb ved siden av. For Dag-Morten var det essensielt å ha en såpass grei samboer til å hjelpe seg.

«Hun ofrer ekstremt mye for at jeg skal få lov til å drive med ishockey, og det er jeg utrolig takknemlig for. Uten hennes støtte hadde det ikke vært mulig for meg å gjennomføre en sesong med ni lange helger borte fra familien og trening på ettermiddagene. Jeg har jo alltid lyst til å spille, men som familiefar er det mange faktorer som spiller inn. Jeg er bare sjeleglad for at hun er der og hjelper meg.» sier Dag-Morten til nidaroshockey.no

Foto: Nobra Foto AS

Det tok ikke lange tiden før Dag-Morten Wehn markerte seg etter at han signerte ny kontrakt. Allerede i helgens to første treningskamper for hans del ble det tre assister, og ikke minst et avgjørende mål i den spennende 6-5-kampen på søndag. Selv var han fornøyd med helgen, men det var noe ujevnt.

«Jeg synes vi til tider spilte meget godt mot Brunflo på søndag, men det er litt for ujevnt enda. Vi håper jo selvsagt å få mer skikk på dette frem mot seriestart, og det er derfor det er viktig med treningskamper før sesongen for å finne ut hva vi må jobbe med.»

At Dag-Morten vet hvor målet står er det liten tvil om, men hans bidrag med rutine både på og utenfor isen kan vise seg å bli svært viktig i et ungt Nidaros-lag den kommende sesongen. Sportslig leder Fredrik Linge smiler fra øre til øre når vi spør han om å snakke litt om signeringen.

«Dag-Morten er jo en fantastisk spiller å ha på plass. Den rutinen og ikke minst poengproduksjonen han tilfører ethvert lag er vanskelig nok å finne for en eliteserieklubb per dags dato. Vår identitet med å satse første og fremst trønderskt gjør det jo ekstra gøy å få med en såpass profilert trønder med videre. De unge spillerne kommer til å lære veldig mye av han.» sier en godt fornøyd Linge.

Selv er Dag-Morten spent på den nye sesongen, og hva den vil bringe sportslig sett.

«Vi kan nok være en liten joker i årets sesong. Det finnes nok andre lag som er favoritter til å havne topp 3 (som spiller kvalifisering til GET-ligaen, red.anm.), men vi skal kjempe i hver eneste kamp og slå godt fra oss. Selv om troppen kanskje er noe tynn er det gode kvaliteter å finne her. Jeg har troen jeg, rett og slett.» sier en optimitisk Wehn.

Du kan følge Dag-Morten på Twitter eller Instagram, og du kan også finne hans imponerende statistikk på Eliteprospects.

Velkommen med videre på laget, Dag-Morten Wehn!

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER