seriaapningheader2

– Vi er klare

– Vi er klare

Endelig skal det spilles seriehockey igjen! I helgen går turen til Halden for et dobbelmøte med Comet.

Det har vært lange måneder siden forrige seriekamp, men nå skal endelig treningskamper byttes ut med kamper som betyr noe på papiret også. Førstkommende helg går turen til Halden for møte med en av seriefavorittene, Comet.

Sist sesong ble det 10 av 12 mulige poeng mot haldenserne, inkludert de to siste seriekampene i Halden for å sikre tredjeplassen. Det var alle tette og tøffe kamper, og det forventes akkurat det samme denne helgen.

«Det blir en tøff start mot et av ligaens beste lag, men vi er klare og skal jobbe like hardt som vi har gjort hele forsesongen nå.» sier trener Ilya Dubkov til nidaroshockey.no

Peter Vincent Strøm er klar for en ny sesong. Foto: Elisabeth Almhjell

Forventningene for helgen ligger på egne prestasjoner mer enn resultat, men det betyr ikke at resultatet ikke er viktig av den grunn.

«Nå blir det først og fremst utrolig godt å komme i gang med ny sesong. Vi ønsker jo selvsagt en best mulig start på sesongen, og for å gjøre det må vi være 100% klar fra start både i hodet og i kroppen. Mentalitet, fokus og det å følge systemet vårt blir nøkkelelementer før helgens serieåpning. Uansett så gleder vi oss jo som små barn på julaften til å starte sesongen.»

En annen viktig brikke denne sesongen blir målvakten Peter Vincent Strøm. I år skal han endelig få vise det trønderske hockeypublikummet at han er Trøndelags #1, og får rollen som førstemålvakt fra start av i sesongen. De to siste sesongene har han delt plassen med to finner (henholdsvis Joona Partanen og Tuukka Smura), men nå er det altså han som skal lede troppene fra buret. Han ser også frem mot helgen med stor glede.

«Det skal bli veldig moro å komme i gang med kamper igjen, og helga kan rett og slett ikke komme fort nok. Vi har hatt en god oppkjøring med tøffe treninger både på og utenfor isen slik at det ikke skal være noe problem å være klar til kamp i alle fall. Og vi trenger å være klare ettersom vi møter et meget sterkt Comet-lag på bortebane. Det er moro å spille i Halden Ishall da det alltid er bra med folk tilstede og bra trøkk fra tribunene, og det er jo alltid litt ekstra moro når man vinner.» sier Strøm til nidaroshockey.no

Forventningene til poengfangst denne åpningshelgen er noe moderate, men det er ikke uvanlig fra den kanten. Strøm sier seg fornøyd med et par-tre poeng i løpet av helgen, men tar helst med seg alle naturlig nok.

Målvakten har blitt en aldri så liten veteran i laget, tross sin unge alder (24), og på spørsmål om hvem som har tatt et ekstra steg i sommer kommer det også et veteransvar i retur;

«Jeg synes det er mange som har tatt et ekstra steg i sommer, og spesielt et par av de aller yngste har imponert meg. Det skal bli moro å følge med de videre utover i sesongen.»


Kampene spilles lørdag 22. september klokken 16:00 og søndag 23. september klokken 14:30. Begge kampene kan sees på LiveArena.


 

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER