Andreas_Aune4

– Vi har et godt lag og en veldig god trener

– Vi har et godt lag og en veldig god trener

Han flyttet til Canada som fjortenåring for å følge drømmen om å spille ishockey. Nå er han en snartur hjemom fedrelandet igjen for å studere og spille hockey.

Andreas Aune (19) kommer opprinnelig fra Trondheim, men kun fjorten år gammel flyttet han over dammen for å følge hockeydrømmen sin. Det var langt fra hjemme, men han stortrivdes såpass godt både med tempoet og ferdighetene hans med- og motspillere hadde, og bosituasjonen sin at han ble der i to fantastiske år. Turen gikk så til Arizona i USA for å spille i Tier 1 Elite Hockey League for Phoenix Jr Coyotes U16/18, og dette var et meget lærerikt år for Andreas med masse god ishockey. Som attenåring ble han så kontaktet av P.A.L. Jr Islanders i New York, og ferden gikk til USAs østkyst. Nå er han tilbake i Trondheim for å ta opp noen studiefag for senere utdanning, og da falt det seg naturlig å prøve seg for Nidaros Hockey for å fortsette med det han elsker å gjøre – å spille ishockey.

Foto: Elisabeth Almhjell

«De siste fem årene har jeg spilt både løper og back, men nå har jeg tenkt å forholde meg til backposisjonen. Jeg vil vel karakterisere meg selv som en solid spiller med gode ferdigheter og mye kunnskap, og en spiller du alltid kan forvente maksimal innsats av de gangene jeg er på isen. Jeg gjør det som trengs for å vinne kamper.» forteller Andreas til nidaroshockey.no på spørsmål om hvem han er.

Han har stor tro på en god sesong for årets Nidaros-lag, og begrunner mye av dette på valget klubben har gjort på trenersiden.

«Ilya er en veldig bra trener som kan utrolig mye om hockey, og han er flink til å videreformidle sine kunnskaper både til bruk på treninger og i kamper. Med gode øvelser på treningene og hardt arbeid kommer Ilya til å gjøre oss enda bedre både på og utenfor isen. Jeg må si jeg gleder meg til årets sesong med et som blir et helt nytt lag for min del, og jeg har klokketro på at denne sammensetning av ungt talent og gode, erfarne spillere skal få en veldig bra sesong.»

Andreas spilte den første treningskampen mot Brunflo sist helg, og er også med til Sverige for å møte Svenstavik og Brunflo denne helgen.

Du kan følge han på Twitter og Instagram!

Velkommen på laget, Andreas!

SISTE NYTT

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER

Velkommen på laget, SPOR

LES MER